Sempre Ékszer

Mire érdemes figyelni az ékszer viselésekor?

 

Mire érdemes figyelni az ékszer viselésekor?

Az ékszer egy komoly eszmei, és anyagi érték, ezért óvni kell, hogy minél tovább tudjon eredeti szépségében tündökölni!

Érdemes kézmosásnál, fürdésnél minden esetben levenni, mert a tisztálkodáshoz használt „vegyszerek”, szappanok, tusfürdők, testápolók olyan parafinokat, zsírokat tartalmaznak, amik megtelepednek az apró fémbordákban, – főleg az ékkövek alatt –, és behomályosítják azokat.

A fémfelszínt ráadásul a különféle szivacsok, kefék össze is karcolhatják.
Fontos tudni az ékszerviseléssel kapcsolatban, hogy a nemesfémek nem lépnek kémiai reakcióba a környezetükkel, viszont bizonyos fajta gyógyvizek intenzíven elszínezhetik őket. Mindenképpen tanácsos gyógyfürdők, uszodák látogatásakor az ékszereinket otthon hagyni, már csak azért is, mert a legtöbben pont az ilyen helyeken veszítik el őket.

A nemesfémek puha anyagok, sérülékenyek. Pakolásnál, cipekedésnél nem biztos, hogy szükségünk van rájuk, már csak azért sem, mert balesetveszélyesek is lehetnek! 
A drágakövekkel kapcsolatban tudnivaló, hogy a természet által megalkotott, bonyolult szerkezetű kis "kincsek",  melyekben mikroszkopikus törésvonalak, zárványok találhatók, így előfordulhat, hogy egy véletlen odakoccantás valamihez megrepesztheti, elpattinthatja ezeket a kemény, ám sérülékeny ásványokat.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!